Multa astronòmica a GSK per promoció indeguda de medicaments

La multinacional GSK haurà de pagar una multa de 2.400 milions d’euros per promocionar medicaments per a indicacions no autoritzades, en concret el seus productes paroxetina i sibutramina. Per altra, la multinacional ha estat també sancionada per  amagar els efectes secundaris de rosiglitazona, que finalment va acabar sent retirat del mercat. No és el primer cas de promoció il·legal, ni serà l’últim; així p.e, Pfizer va pagar en 2009 una multa per valor de 1.613 milions d’euros per un motiu semblant. Encara que aquestes xifres semblen astronòmiques, és probable que els laboratori ja contaren que les multes podrien arribar, i fins i tot és possible que els laboratoris hagen compensat de sobra el cost de la multa amb els ingressos derivats de la
 venda dels productes implicats.  Pura estratègia comercial.