La Agencia del Medicamento zanja el temor a la píldora poscoital

Font: El País, a partir de dades de l’AGEMED

Sobre les conseqüències de la liberalització de l’ús de la píndola de l’endemà, el Ministeri de Sanitat Espanyol està resistint-se a acceptar la realitat, en aquest cas les proves, o millor dit, els informes que el propi ministeri va encomanar a diferents organismes per a intentar modificar la normativa actual que data de 2009, durant l’anterior etapa de govern.

La Sociedad Española de Ginecologia ha emès un informe en el que es reafirma que l’ús de la píndola sense recepta no està ocasionant problemes rellevants ni s’està utilitzant com a mètode anticonceptiu habitual. L’informe de l’Agencia Española del Medicamento (AGEMED) tampoc ha trobat  proves de que aquest ús lliure de la píndola siga perillós per a la salut; en concret aporta la dada de que en els onze anys que el medicament (levonorgestrel) està comercialitzat a Espanya, només s’han comunitat 35 casos de reaccions adverses, encara que vint d’elles han sigut greus.  A mode de curiositat, a alguns països, com Holanda i Noruega, la píndola es ven a les gasolineres i botigues de 24 hores.

Per contra, l’Organització Mèdica Colegial Espanyola (OMC) segueix defensant que per a la seua adquisició siga obligatòria la prescripció mèdica. Com que el resultat  dos-a-u no és un empat, el Ministeri vol encarregar un quart informe (no se sap a qui), que suposem espera que siga favorable a la seua voluntat de tornar a la situació anterior,  i en aquest cas seria amb un resultat dos-a-dos, i el Ministeri presumiblement desempataria.

One thought on “La Agencia del Medicamento zanja el temor a la píldora poscoital

  1. A propòsit dels possibles efectes secundaris de la píndola postcoital, la revista Med clin recollia l'any passat el cas d'una jove de 23 anys, amb antecedents de migranya, que va patir un ictus en les 24 hores posteriors a la presa d'un comprimit de levonorgestrel. El cas és un dels recollits per la AGEMED. Hi ha controvèrsia sobre si la presa d'anticonceptius en dones amb antecedents de migranya podria augmentar el risc d'ictus. En qualsevol cas, cal tindreu en compte i informar a les pacients de risc. Disponible a:http://www.observatoriobioetica.com/farma/cientifica/art17.pdf

Els comentaris estan tancats.